donderdag 9 april 2009

Liefde voor het leven

Het is nog even wennen. Tussen mij en mijn nieuwe liefde. Vergelijk het met de eerste tijd met een nieuwe liefde van menselijke aard. De opwinding, de verwachting, de tijd die het kost om elkaar te leren kennen.

Zo is het ook met mijn nieuwe liefde. Het vergde een paar dagen om geheel aan hem (of haar?) gewend te raken. Welke espressokoffie kan ik het best gebruiken (da’s een kwestie van smaak namelijk). Hoeveel koffie moet ik in de houder (die pistolet genoemd wordt) doen. Hoe hard moet ik die koffie aanstampen met bijgeleverde stamper (Als je te hard stampt, loopt de koffie niet goed door. Als je niet hard genoeg stampt, is de koffie slap). Hoeveel water laat ik er doorlopen (te weinig water geeft een loeisterke bak, te veel een slappe). Hoeveel melk moet erbij. En hoeveel schuim.

Gelukkig is dat laatste snel uitgezocht. Er zijn hele websites gewijd aan de perfecte cappuccino. Eenderde koffie, eenderde melk en eenderde melkschuim is de beste combinatie.

Nu mijn liefde een week op het aanrecht staat, zijn we helemaal aan elkaar gewend. Ik weet hoeveel koffie er in de pistolet moet en hoelang ik de koffie door moet laten lopen. En ik weet welke koffie ik lekker vind. Gewoon espressokoffie van het huismerk van Albert Heijn (ook die wetenswaardigheid heb ik van internet geplukt).

En zo begin ik iedere dag met de perfecte cappuccino. En ik weet het zeker: dit is een liefde voor het leven.

3 opmerkingen:

  1. oh het is dus niet zo simpel als op een knopje drukken en je hebt koffie.
    Een internetcursusje hoe zet ik de lekkerste espresso/cappuccino heb je wel nodig..

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuke post. Ik dacht eerst echt dat je een menselijke nieuwe liefde had. Leuke twist aan het eind dus.

    BeantwoordenVerwijderen